Ook lipizzaners welkom op de “Iberische dressuur Masters”

Ook lipizzaners welkom op de “Iberische dressuur Masters”

De MCI is een Europese dressuurcompetitie voor ruiters en amazones van Iberische rassen. Naast de PRE, PSL en Cruzado kunnen nu ook de Lipizzaners deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor het *NK van MCI-NL. Onderstaand bericht staat gepubliceerd op hun website

In de afgelopen periode hebben wij meermaals gesproken over deelname van Lipizzaner paarden aan de competitie van de Iberische dressuur Masters (MCI). MCI NL omarmt het Lipizzaner paard en is zich met respect bewust van de Spaanse afkomst van dit ras. 

In Nederland willen wij echter het Lipizzaner paard de eer geven die het toekomt als prachtig barok paard. In onze ogen rechtvaardigen zijn roots op het Iberische schiereiland en imposante keizerlijke historie dit. Met gepaste trots wil het bestuur van MCI-NL u dan ook mededelen dat wij besloten hebben alle MCI kwalificatiewedstrijden (zowel de eigen MCI-NL kwalificatiewedstrijden als de kwalificatie via de KNHS barokke wedstrijden) en tevens het Nederland Kampioenschap MCI-NL open te stellen voor de stamboek Lipizzaner paarden in Nederland. Tevens kunnen gekwalificeerde Lipizzaner stamboekpaarden in alle levels deelnemen aan het Nederlands kampioenschap MCI-NL en strijden met de Cruzado`s (paarden die minimaal 50% Spaans of Portugees bloed voeren) om het Nederlands Kampioenschap Cruzado/Lipizzaner. Wij willen hiermee een welverdiend podium geven aan het Lipizzaner paard in Nederland! 

Heeft u interesse kunt u kijken op de Agenda voor een geschikte datum en zich opgeven via de inschrijfformulieren. 

Redactie LVN

Reacties zijn gesloten.