Ook een advertentie plaatsen? Mail deze dan naar redactie@lipizzaner.nl


390 Pluto Canissa V-2 – Nederland

390 Pluto Canissa V-2, ruin, geboren op 03.08.2015 in Kroatië (Vader 834 P. Montenegra XL-1 (LIP) – Moeder 43 Canissa V (LIP)).

We kochten Pluto in september 2019 van Barbana Lipizzaners (Slovenië). Pluto kwam in oktober 2019 naar Nederland. In Kroatië en ook in Slovenië liep Pluto al onder het zadel en voor de koets. Onder het zadel is Pluto basis gereden, stap, draf & galop en reageert duidelijk op stemhulpen. Ook in het enkelspan is Pluto basis en reageerde correct op de hulpmiddelen.

Na zijn aankomst in Nederland ben ik begonnen met de basis van de klassieke dressuur, het grondwerk. Later kwam daar ook het longeren en het werk aan de hand bij. Het werken met Pluto onder het zadel en het aangespannen rijden is niet meer opgepakt.

Pluto Canissa is een geweldig paard met veel kracht en potentie. Leergierig en mag uitgedaagd worden, maar vraagt tegelijkertijd om een leider waar hij op terug kan vallen en die hem ook in moeilijke situaties gerust kan stellen en vertrouwen kan geven. Door zijn kracht, uiterlijk en leergierigheid zie ik zeker de toekomst voor Pluto in de Working Equitation maar ook aangespannen zal Pluto zeker zijn mannetje staan.

Pluto heeft een kleine bemerking aan zijn linker voorvoet, waar hij geen last van heeft. Uiteraard is een veterinaire keuring altijd mogelijk. De kosten hiervoor zijn voor de koper.

Neem voor meer informatie over Pluto Canissa contact op met dhr. Beniersajjbeniers@gmail.com


Pluto Barbana III (Beatle) – Nederland

Lipizzaner Hengst Pluto Barbana III (Beatle) geboren 12.4.2017, ± 153cm. Beatle is rechtstreeks van de fokker (Barbana Lippizans) gekocht.

Beatle is halstermak, is braaf bij de hoefsmid en dierenarts. Beatle wordt op regelmatige basis ontwormd, bekapt, krijgt zijn noodzakelijke entingen en heeft zijn eerste bezoek gehad van de tandarts. Beatle is gezond en vertoont geen gebreken.

Beatle is een mooie verschijning met een vriendelijk en liefdevol karakter. Hij staat in een groep van vier vrienden, vier hengsten van 4 tot 6 jaar. Beatle is de oudste van hen en hij laat dit weten. Daarnaast is hij nieuwsgierig en leergierig. Zal met respect en liefde je grenzen opzoeken. Het is een onbeleerd paard, Beatle wacht op zijn nieuwe eigenaar om samen met hem/haar aan de slag te gaan.

Ik kan hem goed voorstellen binnen de klassieke dressuur maar ook binnen de Working Equitation zal hij het zeker goed doen. Een ruwe diamant die beetje bij beetje gepolijst mag gaan worden.

Uiteraard is een aankoopkeuring toegestaan. De kosten voor deze keuring zijn voor de koper.

Neem voor meer informatie over Pluto Barbana III contact op met dhr. Beniersajjbeniers@gmail.com


Barbana Lipizzans Slovenië

Janez en Nina Peternel hebben regelmatig Lipizzaners te koop.

Klik HIER om de actuele verkoop lijst te bekijken.

Bij interesse in een van de paarden kunt u contact opnemen met Nina Peternel via: barbana@siol.net of +386-41-312-326 (ook via Whatsapp/viber), zij spreekt goed Engels.

Wereldwijd transport mogelijk.


JJ-Lipizzans Slovenië

Jana Jašović Memon heeft regelmatig Lipizzaners te koop. Klik HIER om de actuele verkoop lijst te bekijken.

Bij interesse in een van de paarden kunt u contact opnemen met mevrouw Jašović Memon via: jjlipizzans@gmail.com of +38668180573, zij spreekt goed Engels.

Wereldwijd transport mogelijk.