Home

Lipizzanerkeuring 2023

Geachte leden, juryleden en belangstellenden,

Op zondag 3 September aanstaande organiseert de LVN weer de jaarlijkse Lipizzanerkeuring. Dit jaar zijn we te gast op de accommodatie van mevr. Marijn Weijnen (Molenakker 11, 5438NE, Gassel).

De dag zal om 9 uur beginnen met de veterinaire keuring van de deelnemende paarden, de eigenlijke keuring zal rond 10 uur aanvangen. Een definitief programma zal voor de keuring gepubliceerd worden op de website en op facebook (pagina: lipizzanerstamboekvereniging Nederland). Programma boekjes zijn ter plaatse beschikbaar.

Wilt u met een paard naar de keuring komen, maak dan gebruik van het aangifte formulier (voor elk paard 1 formulier gebruiken).
Heeft u vragen (bijvoorbeeld over de juiste categorie), neem dan contact op met het secretariaat.

Ook dit jaar is er wederom een rubriek voor ‘best gaand rijpaard’; deze rubriek is open voor alle paarden van 4 jaar of ouder met minimaal 50% lipizzaner bloed. De deelnemende paarden worden onder het zadel beoordeeld op exterieur en de drie basis gangen, in één groep in de baan. Opgeven graag middels het aangifte formulier.

Wilt u uw paard tonen aan de aanwezige lipizzaner-liefhebbers in de vorm van een demonstratie of show: graag! Neem in dat geval contact op met het secretariaat.

Wilt u uw paard gedurende de keuringsdag stallen? Dat kan, tegen contante betaling van €15,-. Graag aanmelden bij het secretariaat om een stal te reserveren: let op, de beschikbaarheid is beperkt!

Graag nodigen wij alle leden uit voor een lekkere lunch na afloop van de keuring. Voor leden (+1 gast) is dit gratis, voor extra personen en voor niet leden zijn de kosten 7.50 euro.

Aanmelden is wel noodzakelijk, óók voor leden, doe dit voor 15 Augustus! Meld u aan voor de lunch (naam, aantal personen) bij secretaris@lipizzaner.nl (of eventueel via 06-52836033)

Wij zien u graag op 3 September in Gassel!

Seminar Lipizzanertype(s)

Aankondiging seminar

Op 11 Februari zal Mevr. Y. Peeters een lezing geven over `Lipizzanertype(s)`. Hierbij zal zij o.a. ingaan op een stukje geschiedenis en ontstaan van het ras, het exterieur van de Lipizzaner en op de verschillende type Lipizzaners die door de staatsstoeterijen gefokt worden.

De lezing zal plaatvinden bij Manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren, aanvang 13:30u.

Entree voor leden €5,- voor niet leden €10,-, dit is incl. koffie/thee.

Aanmelden kan middels een email aan secretaris@lipizzaner.nl graag vóór 3 feb. a.s.
Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

LVN Weekend

Het weekend van 9-10-11 september kunnen we terecht bij accommodatie De Hooghe Acker van Han Gankema voor een heus LVN weekend; gezellig met Lipizzaner liefhebbers onder elkaar. Han, zeer bedreven in de internationale mensport – uiteraard met Lipizzaners, heeft een prachtige accommodatie in Annen (Drenthe) waar zowel mens als paard goed kunnen vertoeven.  

Deze accommodatie (zeker ook geschikt voor menners!) biedt plaats voor 8 paarden; ruime boxen en enkele uren weidegang. Overnachten kan in de cottage (2 personen), op het kampeer terrein voorzien van sanitair en stroom (in je eigen tent, caravan, camperbusje, of vrachtwagentje etc.) of eventueel bij B&B de Havelaar in Annen (max. 4 personen). Voor ieder wat wils dus!   

De accommodatie is gelegen op de Hondsrug, pal aan de rand van natuurgebied Nationaal Park Drentsche Aa, vanaf het terrein rijdt u zo het park in. Door het gebied lopen tal van ruiter- en menroutes en evt. zijn er zelfs GPS routes en apparatuur beschikbaar.  

Er is van alles mogelijk; van vrij rijden tot gezamenlijke ritten onder begeleiding van een gids – het is net wat degene die mee gaan graag willen.

Meer informatie over De Hooghe Acker kunt u vinden op: www.dehoogheacker.nl 

Zin om mee te gaan? Geef u dan uiterlijk woensdag 17 augustus op middels een email aan lipizzanerstamboekvereniging@gmail.com onder vermelding van: 
– Voor en achternaam van deelnemer(s) 
– Aantal paarden 
– Voorkeur voor overnachtingsoptie (kamperen, cottage, of B&B)  – wanneer
u niet wilt kamperen, dan graag een 1e en 2e voorkeur opgeven.  
– Voorkeur voor vrij rijden of georganiseerde ritten (afstand en tempo in
overleg)

Kosten (een uitgebreid overzicht van de kosten vindt u op de website van de Hooghe Acker):
Paard €25,— per dag
Cottage €74,50 per nacht (voor 2 pers., prijs excl. Bed/bad linnen en eindschoonmaak)
Camping €12,50 per nacht
B&B €50,— per nacht (onder voorbehoud van wijzigingen)

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via email of eventueel via 06-12160579 (Chantal) 

n.b. Het weekend zal alleen doorgang vinden bij voldoende aanmeldingen. Wanneer u zich heeft opgegeven, zal u uiterlijk 21 augustus nader bericht hierover krijgen. 

Keuringsdag 2022

Op zondag 4 September aanstaande organiseert de LVN weer de jaarlijkse Lipizzanerkeuring. Dit jaar zijn we te gast op de accommodatie van stal de Nieuwe Heuvel (Veenstraat 1, Lunteren).

De dag zal om 9 uur beginnen met de veterinaire keuring van de deelnemende paarden, de eigenlijke keuring zal rond 10 uur aanvangen. Een definitief programma zal voor de keuring gepubliceerd worden op de website en facebookpagina. Programma boekjes zijn ter plaatse beschikbaar.

Wilt u met een paard naar de keuring komen, maak dan gebruik van onderstaand aangifte formulier (voor elk paard 1 formulier gebruiken). Heeft u vragen (bijvoorbeeld over de juiste categorie), neem dan contact op met het secretariaat.

U kunt dit jaar gebruik maken van de service van een professionele voorbrenger tegen contante betaling van € 10,-. Graag aanmelden bij het secretariaat.

Nieuw dit jaar is een rubriek voor ‘best gaand rijpaard’; deze rubriek is open voor alle paarden van 4 jaar of ouder met minimaal 50% lipizzaner bloed. De deelnemende paarden worden onder het zadel beoordeeld op exterieur en de drie basis gangen, in één groep in de baan. Deelname aan deze rubriek is gratis. Opgeven graag met bijgevoegd aangifte formulier.

Wilt u uw paard tonen aan de aanwezige lipizzaner-liefhebbers in de vorm van een demonstratie of show: graag! Neem in dat geval contact op met het secretariaat.

Aanmelden voor de keuringsdag graag voor 15augustus.

Wilt u uw paard gedurende de keuringsdag stallen op de manege? Dat kan, tegen contante betaling van € 25,-. Graag aanmelden bij het secretariaat om een stal te reserveren: let op, de beschikbaarheid is beperkt!

Graag nodigen wij alle leden uit voor een lekkere lunch na afloop van de keuring. Voor leden (+1 gast) is dit gratis, voor extra personen en voor niet leden zijn de kosten 7.50 euro.
Aanmelden is wel noodzakelijk, óók voor leden, doe dit voor 15 Augustus! Meld u aan voor de lunch (naam, aantal personen) bij secretaris@lipizzaner.nl

Wij zien u graag op 4 September in Lunteren!

aangifteformulier-keuring-2022-1Download

Lipizzanerkeuring 2021

Datum: Zondag 29 augustus 2021
Plaats: Nimmerdor, Leusden

Op 29 Augustus a.s. organiseerd de LVN weer de jaarlijkse Lipizzanerkeuring. Dit jaar kunnen we gebruik maken van de accomodatie van manege Nimmerdor in Leusden (Kerkweg 3 Leusden). Daar waren we in het verleden ook al verschillende keren te gast.

De dag zal om 9 uur beginnen met de veterinaire keuring van de deelnemende paarden. De keuring zal om 10 uur aanvangen. Een definitief programma zal voor de keuring gepubliceerd worden op deze website en op onze facebookpagina. Programmaboekjes zullen ter plaatse beschikbaar zijn.

Wilt u met een paard naar de keuring komen, maak dan gebruik van onderstaand aangifte formulier (per paard één formulier gebruiken). Heeft u vragen (bijvoorbeeld over de juiste categorie), neem dan contact op met het secretariaat.

Graag nodigen wij alle leden met een gast uit voor een lekkere lunch na afloop van de keuring. Voor leden (+1 gast) is dit gratis, voor extra personen en voor niet leden zijn de kosten voor deze lunch slechts €5,-. Aanmelden voor de luncht is noodzakelijk, óók voor leden, doe dit vóór 15 augustus. Meld u aan voor de lunch (naam, aantal personen) via secretariaat@lipizzaner.nl (of eventueel via 06-52836033).

Wilt u graag uw paard tonen aan de aanwezige Lipizzaner-liefhebbers in de vorm van een demonstratie of show, neem dan contact op met het secretariaat vóór 15 augustus.

Wilt u uw paard gedurende de keuringsdag stallen op de manege? Dat kan, tegen contante betaling van €25,-. Graag aanmelden bij het secretariaat om een stal te reserveren. Let op, de beschikbaarheid is beperkt! de stallen zijn 3x3m en zijn opgestrooid.

Wij zien u graag op 29 augustus in Leusden,
Het bestuur van de LVN

aangifteformulier 2021

Meer lezen

Geboorteberichten

Neapolitano Capriola – Nestor

Op 4 mei werd Neapolitano Capriola – alias Nestor – geboren bij mevr. T. Rämö. Zijn vader is Neapolitano Alea Z, zijn moeder de Belgische kampioen Capriola XIX. “Kleine Nestor heeft de naam van zijn opa (ook een Neapolitano Capriola) gekregen, waar wij zeer trots op zijn”, aldus mevt. Rämö. Nestor heeft een vriendelijk karakter, net zoals zijn ouders. Capriola XIX is een uitstekend moeder en heeft vorige jaar een merrieveulen eveneens van Neapolitano Alea Z gekregen. 


Krabbe – Daisy

In de nacht van 22 op 23 April werd Krabbe – alias Daisy – geboren bij mevr. J. Poot. Na 6 hengstveulens (uit twee moeders) eindelijk weer een merrie geboren! Haar vader is de Duitse hengst Conversano Africa. Moeder is stermerrie Krabbe PI, zij verkreeg op de keuring zowel de prijs voor beste draf en beste in NL gefokte Lipizzaner. Daisy blijft bij mevr. Poot en zal hopelijk uitgroeien tot een geweldige opvolger van haar moeder.


Namens de LVN gefeliciteerd, we kijken er naar uit deze veulens te verwelkomen op de keuring in September!

Tentoonstelling – verlengd

Graag hadden wij als vereniging dit jaar verschillende leuke activiteiten willen organiseren, waaronder een gezelligheidsrit en een lezing. Helaas is het door het Coronavirus voorlopig niet mogelijk zulke activiteiten te laten plaatsvinden.

Gelukkig zijn er alternatieven waar u ‘coronaproof’ van kunt genieten!

Zoals de tentoonstelling ‘Trouwe Viervoeter – Dierportretten van Otto Eerelman’ die momenteel te bewonderen is in het Stedelijk Museum Vianen.

Eerelman (1839-1926) is vooral bekend van zijn talloze tekeningen en schilderijen van paarden en honden. De tentoonstelling is te zien tot en met 13 juni 2021 en is wat ons betreft een aanrader!

Meer informatie is te vinden op https://stedelijkmuseumvianen.nl/

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Het-Lipizzanerpaard-2.jpg
Het Lippizanerpaard – Otto Eerelman