19 mei ~ Lipizzanerdag

Een gezellig samenzijn voor leden van de LVN en andere liefhebbers en geïnteresseerden. Deze dag zijn we te gast bij Claudia en Richard Deenen in Heijen (Limburg). Er wordt een buitenrit in de nabije omgeving gemaakt. Er zijn beperkte stallingsmogelijkheden. Verder zal keurmeester Peter Weijnen een lezing geven over het exterieur van de Lipizzaner. De dag wordt afgesloten met een barbecue.

Wil je deelnemen aan deze dag? Neem dan contact op via redactie@lipizzaner.nl

Geef daarbij aan waar je graag aan mee wilt doen. Kosten en exacte tijden worden later bekend gemaakt.

 

6 juli ~Clinic Working Equitation door Ton Duivenvoorden

In samenwerking met de LVN zal Ton Duivenvoorden een clinic Working Equitation, dan wel dressuur, geven. Ton is niet alleen Nederlands Kampioen WE, ook heeft hij een enorme kennis van de Lipizzaner. Ton heeft jarenlang gefokt met deze paarden en ook meerdere dekhengsten gehouden. Hoewel hij nu voornamelijk met Frederiksborgers werkt, willen wij natuurlijk graag profiteren van zijn schat aan ervaring met Lipizzaners.

Tijdens de clinic zijn er meerdere mogelijkheden voor wat betreft de opzet. Er kunnen trailoefeningen gedaan worden, maar de les kan ook meer dressuurmatig van insteek zijn of gericht op werken aan de hand. Je kunt een privéles volgen of een (kleine) groepsles. Kortom: in overleg is een hoop mogelijk. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Geef je op via redactie@lipizzaner.nl

Meer info over Ton Duivenvoorden vind je op zijn website